A fitnesz-fanatikusok szeretik azt hinni, hogy távol állnak a gyógyszeripartól, és a beszedett vitamin-készítményeknek és étrend kiegészítőknek köszönhetően mindent megtettek a betegségek elkerülése érdekében. Csakhogy ez nem pontosan van így.

A tökéletesen természetes kiegészítőket (pl: noni, alga, búzafű) leszámítva ugyanúgy a vegyipar karmaiban vagyunk minden C-vitaminnal és kalcium tablettával, mint a nem-fitness-fanatikus embertársaink. Attól még, hogy a mi fitnesz webshopban vásárolt „vitaminkomplexükben” nem 1 hanem 10-15 féle vitamin van, attól még ugyanúgy nem pótoltunk minden vitamint és ásványi anyagot, amire az emberi szervezetnek szüksége van! A hiányállapot java része ugyanúgy fennáll – ami pedig ugye a betegségek alapja.

Ugyanúgy mesterségesen előállított, szintetikus termékeket eszünk, amik nem a természetből, hanem egy futószalagról kerülnek a polcokra…

A nyomelemek pótlása szinte kötelező, hiszen Dr. Márai Géza híres tanulmányai óta tudjuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma mintegy 80%-kal csökkent a hatvanas és nyolcvanas évek között! Ez ijesztő, hiszen ez azt jelenti, hogy hiába eszünk meg annyi paradicsomot meg répát, mint nagyanyáink (ha megeszünk), az már rég nem ad annyi vitamint, ásványi anyagot nekünk, mint anno nekik!

A hiányállapotot pótolni kell tehát (bár a mai napig vannak olyan dietetikusok, akik ezt nem fogadják el…) és ez tény. Viszont nem mindegy mivel tesszük! Egy mesterségesen előállított (egyféle, szeparált) vitaminnal, ami egyébként 10%-ban szívódik fel?! A maradék 90%-a a terméknek meg továbbra is jelen van a szervezetben – csak méreganyagként…

Tényleg ez lenne a megoldás?

Mert ez bizony nem áll olyan messze a gyógyszeripartól – ami szintén a vegyiparra épül, és amitől a fitten élők olyan távolinak érzik magukat… Az én véleményem (és tapasztalatom) az, hogy a TERMÉSZETES étrend kiegészítőket kéne komolyabban venni. Sajnos sokan egy a természetes készítményt már túl „spirituálisnak” vagy jobb esetben „bionak” találnak, és gyanúsnak ítélik meg.

Mert az, ami már látott napfényt és természetes vizet, az már gyanús?

Ami természetes, az valahogy magával vonja a „higgyek-e benne”- kérdést, ami azért érdekes, mert az algoflex kapcsán nem sokszor hallani, hogy valaki hisz benne vagy sem.

 

Nézd meg az immunerősítés természetes módszereit!